Strona Archiwalna Powiat Słupski

Powiat Słupski

Kalendarz, imieniny

Poniedziałek 9 Września 2019     Imieniny: Piotra, Jacka, Sergiusza

Wybór języka

Wybór języka

Wyszukiwanie

Nawigacja

Aktualności

Multimedia

  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie
  • II Maraton Rowerowy Pomorza Środkowego Korzybie

Kalendarium

2019-09-01 80. rocznica Wybuchu II Wojny ŚwiatowejIX01 80. rocznica Wybuchu II Wojny Światowej
2019-09-07 Gminne Święto Plonów w SwołowieIX07Gminne Święto Plonów w Swołowie
2019-09-21 Powiatowe Święto Plonów IX21Powiatowe Święto Plonów
2019-09-28 54. Targi Ogrodniczo - PszczelarskieIX2854. Targi Ogrodniczo - Pszczelarskie
Przeglądaj wydarzenia

Przejdź do treści strony

Zmagania kulinarne pomorskiej drużyny w Niemczech

W miniony weekend ekipa najlepszych kucharzy z Pomorza z kapitanem drużyny Tomaszem Kunyszem, szefem Gościńca Słupskiego w Bydlinie, wystartowała w XXV już Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Drugi raz w historii Polska wystawia Regionalną Reprezentację Pomorza w najsmaczniejszych mistrzostwach świata, które co cztery lata gromadzą 162 ekipy kulinarne z 85 krajów. Kapitanem polskiej drużyny Pomerania Team Poland jest tym razem Tomasz Kunysz, znany restaurator w powiecie słupskim, zaś menadżerem został Krzysztof Szulborski, mistrz świata w BBQ. W ostatnich zawodach pomorska ekipa zdobyła brązowy medal, tym razem liczy na złoto w kategorii dania bankietowe kuchni regionalnej ciepłej i zimnej. Jurorami na Olimpiadzie są uznani kucharze z całego świata, którzy oceniają smak potrawy, dobór składników, wizualizację potrawy. Konkurs ten kreuje i wyznacza nowe trendy i techniki kulinarne na następne lata.
 
Olimpiada zakończy się 11 października. Po powrocie Tomasz Kunysz będzie gościem na Słupskich Pokopkach, gdzie przeprowadzi konkurs kulinarny dla publiczności. Wszystkich amatorów dobrej kuchni zapraszamy na tegoroczne Święto Ziemniaka, które odbędzie się 14 października br. w Karżniczce.
  • autor: DZ, data: 2012.10.08

wsteczwstecz

Licznik odwiedzin

Licznik odwiedzin:
Mamy już 7743421 wejść.
Strona Archiwalna