Strona Archiwalna
Kalendarz, imieninyPoniedziałek 9 Września 2019 Imieniny: Piotra, Jacka, SergiuszaSzybkie linkiWybór językaWyszukiwanieKalendariumPrzejdź do treści stronyKonkurs kulinarny „Kuchnia Dorzecza Słupi”Mieszkańcy Partnerstwa Dorzecze Słupi (Borzytuchom, Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska, Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino, Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka) zaproszeni zostali do udziału w Konkursie kulinarnym „Kuchnia Dorzecza Słupi”, który odbędzie się 9 sierpnia 2014 r. /sobota/ na dziedzińcu bytowskiego zamku o godz. 15:00. Konkurs obejmuje dwie kategorie: potrawa oraz nalewka. Wydarzenie zorganizuje Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi wraz z Bytowskim Centrum Kultury w Bytowie podczas VIII Jarmarku Pomorskiego. Celem konkursu jest promocja kuchni regionalnej i tradycyjnej z terenu Dorzecza Słupi. Dla uczestników konkursu zapewniono miejsce do zaprezentowania potrawy i/lub nalewki. Zgłaszane potrawy/nalewki powinny być gotowe do spożycia. Każda potrawa lub nalewka zostanie oceniona przez Jury w następujących kategoriach:
Laureaci konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą najwyższą liczbę punktów otrzymają nagrody rzeczowe: sprzęt AGD, RTV, komputerowy lub turystyczny. Organizatorzy przewidują również nagrody - wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula nagród wynosi 4.000,00 zł. Zgłoszenia winny być przesyłane na adres organizatora konkursu do 28 lipca br.: Bytowskie Centrum Kultury ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów e-mail: lilianna.grosz@gmail.com; p.pradella@pds.org.pl tel.: 59 822 55 12, 59 81 32 201 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32 200
|