Strona Archiwalna Powiat Słupski

Powiat Słupski

Kalendarz, imieniny

Poniedziałek 9 Września 2019     Imieniny: Piotra, Jacka, Sergiusza

Wybór języka

Wybór języka

Wyszukiwanie

Nawigacja

AktualnościAktualności 2014

Multimedia

  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica
  • Powiatowe zawody sportowo-pożarnicze Damnica

Kalendarium

2019-09-01 80. rocznica Wybuchu II Wojny ŚwiatowejIX01 80. rocznica Wybuchu II Wojny Światowej
2019-09-07 Gminne Święto Plonów w SwołowieIX07Gminne Święto Plonów w Swołowie
2019-09-21 Powiatowe Święto Plonów IX21Powiatowe Święto Plonów
2019-09-28 54. Targi Ogrodniczo - PszczelarskieIX2854. Targi Ogrodniczo - Pszczelarskie
Przeglądaj wydarzenia

Przejdź do treści strony

Konkurs kulinarny „Kuchnia Dorzecza Słupi”

Mieszkańcy Partnerstwa Dorzecze Słupi (Borzytuchom, Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska, Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino, Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka) zaproszeni zostali do udziału w Konkursie kulinarnym „Kuchnia Dorzecza Słupi”, który odbędzie się 9 sierpnia 2014 r. /sobota/ na dziedzińcu bytowskiego zamku o godz. 15:00. Konkurs obejmuje dwie kategorie: potrawa oraz nalewka.

Wydarzenie zorganizuje Fundacja Partnerstwo Dorzecze Słupi wraz z Bytowskim Centrum Kultury w Bytowie podczas VIII Jarmarku Pomorskiego.  

Celem konkursu jest promocja kuchni regionalnej i tradycyjnej z terenu Dorzecza Słupi. Dla uczestników konkursu zapewniono miejsce do zaprezentowania potrawy i/lub nalewki. Zgłaszane potrawy/nalewki powinny być gotowe do spożycia.

Każda potrawa lub nalewka zostanie oceniona przez Jury w następujących kategoriach:

  • smak potrawy/nalewki,
  • wygląd potrawy/nalewki,
  • związek z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi ,
  • oryginalność,
  • nazwa.

Laureaci konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą najwyższą liczbę punktów otrzymają nagrody rzeczowe: sprzęt AGD, RTV, komputerowy lub turystyczny. Organizatorzy przewidują również nagrody - wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula nagród wynosi 4.000,00 zł.

Zgłoszenia winny być przesyłane na adres organizatora konkursu do 28 lipca br.:

Bytowskie Centrum Kultury

ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów

e-mail: lilianna.grosz@gmail.com; p.pradella@pds.org.pl

tel.: 59 822 55 12, 59 81 32 201 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32 200

  • data: 2014-07-18
  • Konkurs kulinarny „Kuchnia Dorzecza Słupi”

wsteczwstecz

Licznik odwiedzin

Licznik odwiedzin:
Mamy już 7747581 wejść.
Strona Archiwalna