Szkoła Gotowania - jak nakarmić swój mózg
Już 13 listopada w poniedziałek o godz. 16:30, w Słupskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej (SCOPiES) przy ul. Niedziałkowskiego 6 przeprowadzona zostanie kolejna sesja Szkoły Zdrowego Gotowania (Kuchnia Wegetariańska) wg Carolin Muller-Pawlak, autorki bestsellerowej książki Naturalna Kuchnia Wegetariańska.
W programie: Coś do chleba i obiadu - jak przygotować pyszne pasztety z artykułów spożywczych pochodzenia roślinnego. Oprócz pokazu przyrządzania potraw i degustacji będzie miał miejsce wykład zatytułowany „Jak nakarmić swój mózg”. Niewielu ludzi wierzy w to, że styl życia w tym właściwa dieta, mają fundamentalny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie, emocje, zdolności intelektualne, karierę i długość życia. A jednak to, co i jak jemy, wpływa na mózg podobnie, jak wpływa na serce, wątrobę, kości, mięśnie czy skórę. Co zrobić, by był on właściwie odżywiony i jak najdłużej sprawny.
Właśnie szerzej temu tematowi poświęcona będzie sesja Szkoły Gotowania, zorganizowana przez Fundację ChSCh (Chrześcijańską Służbę Charytatywną - Oddział Pomorski, Filię w Słupsku).
Zachęcamy do udziału w tym spotkaniu. Wstęp jest wolny. Zapisać można się pod numerem telefonu: 791 349 494.
autor: Danuta Rolbiecka, data: 2017-11-08
wstecz![wstecz](SKORY/1/IMAGES/WSTECZ.GIF)